Classic Editor
Hoe voeg je een GIF-afbeelding toe aan je persbericht?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Door met de muis over de tekst te bewegen, verschijnt links onderin een knop met een plusje. Als je daarop klikt, verschijnt een werkbalk waarmee je blokken tekst, (sub)headers, afbeeldingen en bijlagen kunt toevoegen. Om een (GIF) afbeelding in de tekst te plaatsen, klik je op Image en vervolgens op Pick image from disk. Zoek vervolgens de goede GIF-afbeelding uit op je computer en klik op openen. Hierna verschijnt de GIF-afbeelding vanzelf in het persbericht. Zorg ervoor dat de originele afmeting van het GIFje maximaal 500 pixels breed is.

Let op
! Wanneer de GIF breder dan 500 pixels is, zal het bewegende element in de GIF-afbeelding verloren gaan. De GIF werkt dan dus niet.

Zorg er voor dat de afbeelding max 500 pixels breed is!

GIF-afbeeldingen hebben vaak een bewegend element. In Smart.pr werkt deze beweging alleen wanneer het formaat van de afbeelding niet geschaald hoeft te worden. Pas daarom het formaat van de GIF-afbeelding niet aan in de editor (door het verslepen van de zwarte balk aan de rechterkant) na het uploaden van een GIF.

Help! Waarom beweegt de GIF-afbeelding niet?

Wanneer de afbeelding te groot is om in een campagne te plaatsen, wordt het formaat automatisch passend gemaakt voor het template. Echter gaat hierdoor de beweging in het GIFje verloren. Het is daarom belangrijk dat de originele GIF-afbeelding die wordt geüpload niet breder is dan 500 pixels wanneer je één van de standaard Smart.pr templates gebruikt.

Op internet bestaan er handige websites waarmee je het formaat van de GIF-afbeeldingen gemakkelijk aan kunt passen. Gebruik bijvoorbeeld EZGIF. Upload hier de GIF-afbeelding en stel de breedte (New width) in op 500 pixels, laat het veld "New height" leeg om de originele verhouding van het GIFje te behouden. Klik op "resize it", de nieuwe GIF verschijnt onder de originele. Klik vervolgens op "save" om de GIF-afbeelding op te slaan. Als je ervoor zorgt dat de afbeelding niet breder is dan 500 pixels, zal het bewegende element in de afbeelding blijven werken.