Mailings
Hoe maak ik een webversie van een persbericht?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Naast het verzenden van een persbericht via e-mail is het ook mogelijk om een webversie te maken van een persbericht. Deze webversie bevat een unieke URL, waarmee je het bericht vervolgens bijvoorbeeld gemakkelijk kunt verspreiden via social media.

Het aanmaken van een webversie kan op twee manieren.

Optie 1
Na het opslaan van de mailing kom je terecht in het overzicht van al je mailings. Selecteer de juiste mailing in de linkerkolom, vervolgens kun je rechtsboven in het scherm op het pijltje klikken. Hier verschijnt de optie 'enable web version', zodra je deze optie selecteert wordt de webversie aangemaakt. Klik vervolgens op 'view web version' om de webversie te bekijken en de URL te kopiëren.

Optie 2
Het is ook mogelijk om in het overzicht van een specifieke mailing direct de optie om een webversie aan te maken aan te vinken. Zodra je deze optie aan hebt staan zul je de link naar de webversie op dezelfde plek terugvinden als bij optie 1.

Waar vind ik de webversie?

De link naar de webversie vind je terug in de Mailing tab. Selecteer eerst het persbericht in de linkerkolom, en klik vervolgens op view web version in de rechterkolom.

Wil je na een tijdje de webversie offline halen? Dan kan dit door rechtsboven in het scherm op het pijltje te klikken en te kiezen voor de optie 'disable web version'. Vanaf dat moment zal de URL niet meer werkzaam zijn.