Algemeen
Two-Factor Authentication (2FA)
Raoul avatar
Geschreven door Raoul
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is Two-Factor Authentication?

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingssysteem dat twee afzonderlijke, verschillende vormen van identificatie vereist om ergens toegang toe te krijgen. Deze methode voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account.

Hoe werkt dit in Smart.pr?

Je schakelt 2FA in door in het user settings menu bij het kopje Two-Factor Authentication op "Enable" te klikken. Hierna volgt een wizard waarbij je eerst je telefoonnummer invult. Vervolgens wordt er een QR-code gegenereerd die je kunt scannen met een mobiele authenticator app. Je kunt hierbij zelf kiezen welke app je gebruikt. Aanbevolen apps zijn "Google authenticator", "Microsoft authenticator" of "Authy".

Wanneer je de code hebt gescand krijg je een 6-cijferige authenticatiecode te zien in je mobiele applicatie. Voer deze code in bij Smart.pr en klik op Verify. 2-factor authenticatie is nu ingeschakeld voor jouw account.

Elke keer wanneer je inlogt, wordt er gevraagd om een authenticatiecode. Deze code wordt gegenereerd door je mobiele applicatie en wordt regelmatig ververst. Je hoeft dan niet opnieuw de QR-code te scannen.

2FA verplichten

Account owners kunnen two-factor authentication verplichten voor alle teamleden. Ga hiervoor naar het manage team menu en klik op enforce two-factor authentication. Wanneer deze optie is ingeschakeld kan enkel doormiddel van 2FA worden ingelogd in het account.