Find Journalists
Hoe gebruik ik de Smart Matcher?

Zo werkt de Suggest Recipients button

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat doet de Smart Matcher?

We helpen je om relevante journalisten te vinden op basis van het persbericht dat je hebt geschreven. Wanneer je de Smart Matcher gebruikt, wordt de inhoud van jouw persbericht vergeleken met recent gepubliceerde artikelen. Vervolgens laten we je de meest relevante journalisten voor jouw persbericht zien, zodat je deze kunt toevoegen aan je verzendlijst.

Gebruik

De Smart Matcher vind je in het Edit mailing menu.

Klik op Suggest recipients om de Smart Matcher op te starten. Vervolgens vragen we je om akkoord te gaan met het delen van je persbericht met OpenAI. Verderop in dit artikel vertellen we je meer over hoe deze data gebruikt wordt.

Nadat je akkoord gaat, wordt je persbericht geanalyseerd en vergeleken met eerder gepubliceerde artikelen. Wanneer we een match vinden tussen jouw persbericht en wat een journalist eerder heeft geschreven, krijg je het contact te zien als suggestie. Is de journalist een geschikte ontvanger? Klik op Add en we voegen het contact toe aan je verzendlijst. Klik op Skip wanneer je het contact niet toe wilt voegen.

N.B. We ontdubbelen de contacten in je verzendlijst automatisch. Wanneer je een journalist toevoegt die reeds in je adresboek staat, hoef je je geen zorgen te maken dat het bericht dubbel wordt verstuurd.

Welke data wordt er gebruikt?

Om overeenkomsten te vinden tussen jouw persbericht en het werk van een journalist wordt een technische representatie van jouw persbericht gemaakt. Voor het genereren van deze representatie wordt de inhoud van je persbericht naar OpenAI gestuurd. Alle tekst in het persbericht, inclusief boilerplate, wordt verwerkt door een API-endpoint van OpenAI.

Hoe gaat OpenAI om met deze data?

OpenAI hanteert een strikt privacybeleid met betrekking tot de gegevens die worden gebruikt in hun API-endpoint. In hun Enterprise Privacy Statement beschrijft OpenAI hoe het gegevens verzamelt, gebruikt, deelt en beveiligt. Hierbij ligt een sterke nadruk op het beschermen van de privacy van gebruikers. Het statement bevat richtlijnen voor het verzamelen van de noodzakelijke gegevens, het gebruik van versleutelingstechnologieën en het implementeren van beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van de gegevens te waarborgen. Hiermee voldoet OpenAI aan relevante wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. De door Smart Matcher aangeleverde data (jouw persbericht) wordt niet gebruikt voor het trainen van datamodellen.

Lees meer informatie over het Enterprise Privacybeleid bij OpenAI.