Classic Editor
Hoe kan de ontvanger een afbeelding in hoge kwaliteit downloaden?
Hoe kan de ontvanger een afbeelding in hoge kwaliteit downloaden?
Klaas avatar
Geschreven door Klaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je een afbeelding invoegt in de tekst, wordt deze automatisch aangepast aan de breedte van je bericht. Op die manier wordt de opmaak niet verstoord en bovendien wordt de mailing niet te zwaar.

Meer informatie over het toevoegen van afbeeldingen? Klik op deze link.

Wil je de ontvangers ook de mogelijkheid geven om de afbeelding op ware grootte te downloaden? Dan is dat mogelijk door de afbeelding in je persbericht te koppelen aan diezelfde afbeelding als een bijlage. Op die manier geef je je ontvangers de mogelijkheid om de afbeelding in high resolution te downloaden, zonder dat je deze op ware grootte in je mailing hoeft te plaatsen.
Hoe werkt het?

Stap 1. Invoegen als bijlage

Door met de muis over de tekst te bewegen, verschijnt links onderin een knop met een plusje. Als je daarop klikt, verschijnt een werkbalk waarmee je blokken tekst, (sub)headers, afbeeldingen en bijlagen kunt toevoegen. Om een bijlage bij de tekst te voegen, klik je op Attachment. Vervolgens kun je een (online) bijlage toevoegen door de URL te plakken in het veld of door je bestand (PDF, afbeelding, YouTube-/Vimeo-filmpje) te uploaden vanaf je computer via de optie Or pick file from disk. Zoek vervolgens het goede bestand uit en klik op openen. De bijlage verschijnt hierna als een link met thumbnail in de editor.

Stap 2. Invoegen als afbeelding

Klik opnieuw op de knop met het plusje. Om een afbeelding in de tekst te plaatsen, klik je op Image en vervolgens op Pick image from disk. Zoek vervolgens de goede afbeelding uit en klik op openen. Hierna verschijnt de afbeelding vanzelf in het persbericht.

Stap 3. Bijlage koppelen aan afbeelding

Door eerst je afbeelding bij te voegen als bijlage, wordt deze op onze server geplaatst. Vervolgens voeg je de afbeelding in zoals hierboven staat beschreven.
Klik nu met de rechter muisknop op de bijlage en kies voor Linkadres kopiëren. Klik vervolgens op de afbeelding waarachter je de link wil hebben. Boven de afbeelding verschijnt een donker balkje. Hierin plak je het linkadres; op dezelfde wijze waarop je ook een URL invoegt.

Wanneer de ontvanger nu op je afbeelding klikt, wordt hij of zij doorverwezen naar de oorspronkelijke bijlage. Eventueel kun je de bijlage vervolgens weer verwijderen.