PRO Editor
Hoe voeg ik tekst toe in de PRO Editor?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je hoe je tekst kunt toevoegen in de PRO Editor.

Let op: het vroegere 'Text' blok wordt niet meer ondersteund in de huidige editor. Heb je templates waarin het Text blok is gebruikt? Dan kun je deze blijven gebruiken.

PRO Editor

De PRO Editor is een zogenaamde 'row-editor'. Door het invoegen van verschillende 'rows' kun je snel en eenvoudig je persbericht vormgeven. De rows zijn toe te voegen via de knop rows in de rechterkolom van de PRO Editor. De rows kun je vervolgens vullen met verschillende contentblokken.

Hoe voeg je tekst toe in de PRO Editor?

Wanneer je tekst wilt plakken in de PRO Editor adviseren wij om deze tekst te plakken zonder behoud van opmaak. Op deze manier voorkom je dat eventuele onderliggende opmaak uit een ander tekstbewerkingsprogramma wordt meegenomen, en mogelijk de uiteindelijke opmaak van je persbericht verstoort. Plak de tekst daarom via "plakken zonder opmaak"/ctrl+ shift+ v (Windows) of "plakken stijl aanpassen"/ option+command+shift+v (Apple) in de PRO Editor. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Er zijn drie verschillende contentblokken voor tekst: Title, Paragraph en List.

• Title:

Dit blok gebruik je voor de titel/kop van je persbericht.

• Paragraph:

Dit blok gebruik je om reguliere tekst te plaatsen. Het paragraph blok vervangt het vroegere 'Text' blok.

• List:

Dit blok je gebruik je om lijsten tekst toe te voegen. Zowel genummerde als bullet lists worden ondersteund.

Formatering
Per contentblok kun je de formattering van de tekst instellen in de rechterkolom. De formatering die je instelt in de rechterkolom geldt voor alle tekst in het blok dat je hebt geselecteerd. Dit betekent dus dat het niet mogelijk is verschillende lettertypes of lettergroottes te gebruiken binnen één blok. Wil je een ander lettertype of lettergrootte gebruiken? Voeg dan een nieuw blok toe.

Één lettertype
Wil in je gehele persbericht hetzelfde lettertype gebruiken? Stel dit lettertype dan in door in de rechterkolom naar settings menu en het lettertype te kiezen als default font. Vervolgens kies je in je persbericht bij de tekstblokken voor het lettertype global font (zie de eerste regel in bovenstaand screenshot). Door je tekst op deze manier in te stellen kun je gemakkelijk het lettertype van je gehele persbericht wijzigen.

Via de toolbar, die verschijnt wanneer je een gedeelte van de tekst selecteert in het tekstblok, kun je formattering instellen die alleen wordt toegepast op het geselecteerde stuk tekst: