News tab
Hoe voeg ik een News feed toe?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we je uit hoe je News feeds toevoegt. Je kunt je eigen feed opstellen, of dit door ons team laten doen.

Met News Alerts krijg je automatisch alerts in je mailbox wanneer er artikelen worden gepubliceerd die voor jou interessant zijn. Jouw interesses geef je aan door het volgen van News feeds. Deze feeds kun je zelf opstellen, of je kunt ons vragen een feed voor je te bouwen.

Je eigen feed opstellen

Je kunt je eigen feed op twee manieren opstellen

-Een geavanceerde zoekopdracht opslaan

-Een bestaand template aanpassen

Een geavanceerde zoekopdracht opslaan

Door een geavanceerde zoekopdracht op te slaan krijg je automatisch alerts in je mailbox wanneer er nieuwe artikelen verschijnen die voldoen aan je zoekopdracht. In dit artikel lees je hoe je een geavanceerde zoekopdracht opstelt. Om je zoekopdracht als News feed op te slaan klik je op Save in de linkerkolom, onder de zoekbalk. Je kunt een nieuwe feed aanmaken of een bestaande overschrijven

Een bestaand template aanpassen
Een News template is een combinatie van (geavanceerde) zoekopdrachten. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde termen uitsluiten, een zin exact laten matchen of juist meerdere synoniemen opgegeven. Een overzicht van alle mogelijkheden voor het samenstellen van een zoekopdracht vind je in dit artikel.

Begin door op het krantenicoon te klikken rechts naast de Bundle by author knop bovenaan de linkerkolom.

Om je een richtlijn te geven bij opstellen van een feed, begin je je eigen feed op basis van een template. Dit is een feed die eerder door ons team, jezelf of een collega is opgesteld. Kies een van de feeds in de linkerkolom om te starten.

Wanneer je een feed hebt geselecteerd zie je in de zoekbalk bovenaan de middelste kolom hoe de feed is opgebouwd. Je kunt de zoekopdrachten en filters natuurlijk aanpassen naar wens. Door op de 'Save' button te klikken kun je je aangepaste News feed opslaan. Je kunt een nieuwe feed aanmaken of een bestaande overschrijven.

Een feed aanvragen

Je kunt er ook voor kiezen je News feed door ons datateam te laten opstellen. Dit doe je via de knop 'Request a news feed'. Vervolgens wordt je gevraagd een aantal vragen te beantwoorden, waarna ons team aan de slag gaat. Probeer de vragen zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden, op deze manier kunnen we de feed precies op jouw wensen afstemmen.

Je feeds beheren

Om je bestaande News feeds te beheren klik je eerst op het krantenicoon rechts naast de zoekbalk, en vervolgens op het tandwiel in de linkerkolom.

In de News feed manager kun je instellen hoe vaak je updates ontvangt, of de feed zichtbaar is voor je collega's en kun je de naam van de feed wijzigen.