Hoe authenticeer ik mijn verzenddomein?
Isabel Heckman avatar
Geschreven door Isabel Heckman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je wat je kunt doen als je nog niet alle domeinen in jouw account hebt geauthenticeerd en hoe je de juiste informatie over domeinauthenticatie met jouw IT collega's deelt. Wil je meer informatie over wat domeinauthenticatie is waarom het belangrijk is om dit toe te voegen? Lees dan dit artikel.

Waar vind ik mijn verzenddomeinen?

Klik op je naam rechtsboven in de hoek om bij het hoofdmenu te komen. Hier zie je Manage sending domains.

Verzenddomeinen opruimen

Het kan goed zijn dat er domeinen in Smart.pr staan die je niet meer gebruikt. Zorg er in dat geval voor dat je afzenders met dat domein verwijdert via het Manage Senders menu, en verwijder vervolgens het domein in Manage sending domains menu.

Verzenddomeinen authenticeren

Zie je een domein dat je nog moet authenticeren? Volg dan de stappen in het menu.

Klik op 'Authenticate this domain' om het proces op te starten.

Moet je een domein nog verifiëren? Doe dit dan eerst door op 'Verify this domain' te klikken. Je kunt dit gemakkelijk zelf regelen, in dit artikel lees je daar meer over. Na verificatie kun je doorgaan met authenticatie.

Door het starten van de authenticatie kun je de DNS records generen die jouw IT collega's of de domeinbeheerder nodig hebben. Kopieer de records om ze door te kunnen sturen.

Let wel: de bovenste records zijn voorbeelden, en dus niet de records die daadwerkelijk toegevoegd moeten worden. Om de benodigde records te verkrijgen dien je de wizard op te starten zoals beschreven in bovenstaand stappenplan.

Doorsturen van de informatie

Voor het doorsturen van de informatie kun je ons mailtemplate gebruiken (via onderstaande button). Download het template en plak de records in het bericht. Je kunt ook nog de domeinnaam toevoegen. Dit bericht kun je dan direct doorsturen jouw IT collega's of de domeinbeheerder.

Authenticatie valideren in Smart.pr

Heb je de bevestiging gekregen dat jouw domeinbeheerder de records heeft toegevoegd of heb je deze zelf toegevoegd? Ga dan terug naar Smart.pr en druk op 'Validate' in het bovenstaande scherm. Wanneer je drie 3 groene vinkjes te zien krijgt, is het domein correct geauthenticeerd.

Foutmelding
Zie je een foutmelding staan in de vorm van een rood kruisje? Controleer dan nogmaals bij je domeinbeheerder of de records exact zijn overgenomen, inclusief interpunctie. Klik nogmaals op validate wanneer er aanpassingen zijn gemaakt. Krijg je nog steeds een foutmelding te zien? Neem dan contact op met onze support afdeling.