Hoe exporteer ik contacten uit mijn Smart.pr adresboek?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Navigeer in het hoofdmenu naar het onderdeel 'Address book' en selecteer de lijst die je wilt exporteren. Wanneer je geen lijst selecteert, zal het gehele adresboek worden geëxporteerd. De desbetreffende contacten worden nu in de middelste kolom weergegeven.

Klik vervolgens op het dropdown icoon bovenaan de middelste kolom en kies 'Export all'. Er verschijnt een pop-up waarin je een e-mailadres kunt invullen. Nadat je een geldig e-mailadres hebt ingevuld, klik je op "Export all these contacts".

Binnen enkele minuten ontvang je een mailtje met daarin de downloadlink naar het Excel-bestand. Let op! Deze downloadlink heeft een beperkte geldigheidsduur van één uur.

Waarom zie ik sommige e-mailadressen niet terug in mijn export?

Om mogelijk misbruik of spam richting journalisten te voorkomen én om aan alle privacyrichtlijnen van de AVG te voldoen, worden de e-mailadressen van contacten uit de Journalistendatabase niet meegenomen in de export. Alle overige gegevens van deze journalisten zijn wel zichtbaar in de export.

Voor privé contacten geldt dat alle beschikbare gegevens, inclusief e-mailadressen, in de export worden opgenomen.

Wanneer je tenslotte een export maakt van je recipient list (na verzending van een persbericht dus), worden alle e-mailadressen meegenomen.