Alle collectiesKom i gang på 5 minutter
Trin 5: Oprettelse af pressemeddelelsen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

For at kunne oprette en ny pressemeddelelse skal du oprette en ny mailing. Klik på plustegnet i Mailings.

I menuen, der vises, gennemgår du de forskellige trin: tilføje emnet; vælge afsender; lave content; vælge modtagerne; oprette en webversion; sende en testmail; aktivere eller deaktivere click tracking. Du kan også se et eksempel på din pressemeddelelse her.

Create / Edit content

Klik på Create content for at designe din pressemeddelelse. Under udarbejdelsen af din pressemeddelelse kan du altid gemme den ved at klikke på knappen 'Save', så dit arbejde aldrig går tabt. Er du tilfreds med din pressemeddelelse? Klik derefter på knappen 'Done editing' øverst til højre på skærmen. Derefter kommer du til oversigtsmenuen for din mailing.

Indsæt content

Ved at føre musen hen over teksten vises en knap med et plus i nederste venstre hjørne. Når du klikker på den, vises en værktøjslinje, hvor du kan tilføje tekstblokke, (under)titler, billeder og vedhæftede filer. For at indsætte tekst skal du klikke på "Text" (T-ikonet). Der vises derefter et hvidt felt i pressemeddelelsen, hvor du kan skrive eller indsætte din tekst (f.eks. fra Word). Hvis du indsætter tekst fra en anden editor, som f.eks. Word, er det vigtigt at du indsætter uden formatering. Hvorfor det er vigtigt, og hvordan du gør det, læser du in denne artikel.

Redigering af tekst

Der vises en værktøjslinje øverst på skærmen, som du kan bruge til at redigere din tekst. Mulighederne er: fed, kursiv og understregning. Det er også muligt at indsætte et hyperlink via link. Du kan oprette lister med tal (liste) eller med bulletpoints (ordnet liste) foran dem.

Vil du indsætte et billede i et stykke tekst? Så skal du dele teksten op ved at sætte musen på det ønskede sted og klikke på 'Split block'.

Nu kan du placere en ny blok mellem blokkene, hvori du kan indsætte billedet.

De tre ikoner i højre side af værktøjslinjen giver dig mulighed for at placere teksten til venstre, midten eller højre. Udfyldning er ikke mulig i Smart.pr. Det gør vi med vilje, fordi det er en meget uforudsigelig funktion. Vi vil sikre, at din pressemeddelelse vises korrekt på alle computere, tablets og mobiltelefoner - uanset hvilket e-mail-program modtageren bruger.

Flytte

Alle blokke i meddelelsen kan flyttes op eller ned. Ønsker du at placere tekstblokken over et billede i stedet for under det, eller vil du indsætte et ekstra afsnit? Blokkene kan nemt flyttes op eller ned ved at bruge pilene til højre for blokken. Slet dem med ikonet for skraldespanden. Du kan indsætte så mange af disse blokke, som du vil.

Billeder og bilag

Det er også muligt at tilføje billeder og bilag til din pressemeddelelse. De artikler, der er linket til, forklarer præcist, hvordan du tilføjer billeder og vedhæftede filer.